Bel-ons-0756415454

                  Wij helpen u graag:  

075 - 641 54 54

075 641 54 54

Vanaf €250

Wat is een katalysator en wat doet het?

De katalysator zet uitlaatgassen, koolmonoxide en stikstof om in kooldioxide en distikstof, oftewel van minder milieubelastende kwaliteit. Uitlaatgassen worden heet door een metalen onderdeel dat gevuld is met platina en palladium gevoerd, hierin vind ook de katalysatie plaats.


Waarom wordt de katalysator vervangen?

Het is ontzettend belangrijk om een kapotte katalysator direct te vervangen! Op het moment dat de auto zijn uitlaatgas niet meer goed kwijt kan, raakt de auto een aanzienlijke hoeveelheid vermogen kwijt!

Wanneer moet de katalysator vervangen worden?

Een katalysator gaat doorgaans lang mee en hoeft over het algemeen pas vervangen te worden op het moment dat het stuk gaat. Een katalysator word doorgaans vrij heet en kan hierdoor wegbranden, het katalysator materiaal kan losraken in het onderdeel, bovendien kan de katalysator ook kapot gaan door het rijden op loodhoudende benzine! Helaas is een kapotte katalysator vaak het gevolg van een mankement elders in uw auto.

"Een kapotte of weggebrande katalysator is makkelijk te ontdekken door middel van een uitlaatgastest bij een onderhoudsbeurt!"
gallery/katalysator_vervangen_garage_auto_onderhoud_reparatie_wormer_qualitymotors.nl_amsterdam

KATALYSATOR VERVANGEN