Bel-ons-0756415454

                  Wij helpen u graag:  

075 - 641 54 54

Motorblok inbouwen

075 641 54 54

 €600*

~Uw scooter, motor en auto bij één bedrijf laten onderhouden?
Distributieriem set auto

*Exclusief materiaal/motorblok

  • Komt de geleverde motor overeen met uw huidige motor.
  • Heeft de motor zichtbare schade?
  • Controleer alle oliekeerringen op mogelijke lekkage.

 Bij de afstap zit een pakkingsring deze moet vernieuwd worden. Verder moeten de olie en oliefilter volgens fabrieksvoorschriften vervangen worden, dit kunt u zien als een kleine onderhoudsbeurt, hierop word door de monteur gelet op de hoeveelheid viscositeit. Vervolgens is het altijd onder het mom van kwaliteitsbehoud dat de distributieriem en waterpomp vervangen moeten worden.


Mocht het inlaatspruitstuk aangepast moeten worden, dan letten wij er altijd op dat deze helemaal schoon is. Hiermee voorkomen wij dat de nieuwe motor stuk gaat.

Na het inbouwen van de motor word er gekeken of de radiateur goed doorstroomt en of er eventueel nog lekkage is. Bovendien controleren wij ook direct of de koelvin motor aanslaat. Wij proberen zoveel mogelijk van de elektronische elementen zoals bijvoorbeeld; Sensoren, kabelboom, temperatuur voelers etc origineel om zoveel mogelijk elektrische storingen te voorkomen.

Naast het inbouwen van het nieuwe motorblok

Controle van koelvin en radiateur

Vraag: Wat gebeurt er als ik de distributieriem-set niet optijd of helemaal niet vervang?

Antwoord: Het zal niet lang duren voordat de riem knapt. Wanneer een distributieriem of distributieketting knapt, breekt of verspringt zal de timing tussen krukas (zuigers) en nokkenassen (kleppen) niet meer aanwezig zijn waardoor er ernstige schade wordt aangericht. 

Veel gestelde vragen

In de praktijk hebben wij veel te maken met motorschade omtrent auto's, een van de vele oorzaken zijn vaak terug voeren op oververhitting van de motor, een olie tekort of te lang uitgesteld onderhoud (waardoor bijvoorbeeld problemen met de distributie optreden).

In deze gevallen voeren wij een zorgvuldige diagnose uit aan het motorblok.

Soms is direct duidelijk wat het probleem is, in andere gevallen is er een wat uitgebreiderde diagnose nodig. Het koelsysteem afpersen, lektesten uitvoeren, compressie meten, en overige diagnose methoden.
In een aantal gevallen betekent diagnose stellen zelfs dat een aantal delen al gedemonteerd wordt en bijvoorbeeld de cilinderkop gelicht wordt.
Qualitymotors beschikt over de juiste apparatuur om de computer (motor management systeem) van auto’s uit te kunnen lezen, vaak wordt het vinden van een storing daarmee makkelijker.

Het inbouwen van het nieuwe motorblok

  • Volledige distributieriemset = Gem. €100 - €300 (afh.type auto)
  • Waterpomp = Gem. €50 - €150 (afh.type auto)
  • Olie & oliefilter =  Gem. €50 - €150 (afh.type auto)
  • Motorblok = Gem. €500 - €3.000 (afh.type auto)

Wij controleren dat er genoeg olie bij de turbo komt en dat deze olie ook gemakkelijk weg kan stromen, hierbij besteden wij extra aandacht aan eventuele geknikte leidingen of verstoppingen. De aanzuigslangen en intercooler worden schoongemaakt. Bij een diesel motor met een startblokkering op de brandstofpomp dient de pomp omgebouwd te worden.

Controle van turbo, leidingen & aanzuiging

Totaal plaatje

gallery/volkswagen_r32_qualitymotors.nl
gallery/r32_ketting_revisie_qualitymotors
gallery/motorblok_qualitymotors_zaandam

Vraag: Motorblok vervangen of nieuwe auto kopen?

Antwoord: Het is natuurlijk afhankelijk van, over wat voor auto we het hebben. Bij een dagwaarde van rond de €3.000 - €4.000 of hoger is het al een stuk voordeliger om uw motorblok te laten vervangen! Natuurlijk speelt er nog een factor mee in de overweging, u kent u eigen auto en weet wat er nog eventueel aan kan komen. Bij het kopen van een nieuwe auto weet u nog niet waar u aan toe bent en kunnen ook achterstallig onderhoud klaar staan.

Vraag: Kunnen jullie een gebruikt motorblok voor mij regelen, en krijg ik daar dan garantie op?

Antwoord: Wij kunnen zeker een gebruikt motorblok voor u kopen, houdt er wel rekening mee dat wij voor het gehele proces van aanschaf en transport kosten in rekening brengen. Wat betreft de garantie voor het inbouwen mits de inbouw volgens onze voorwaarde voldaan is, heeft u absoluut garantie. Met betrekking op het motorblok zelf, wordt de garantie door de verkoper gegeven en zal vooraf gaande van de aankoop in overleg met u besproken worden.

Eigen motorblok gekocht? Controleer eerst: