Bel-ons-0756415454

                  Wij helpen u graag:  

075 - 641 54 54

Wiellager / Wielnaaf vervangen

075 641 54 54

€150*

Wiellagers wat zijn het eigenlijk?

De lagers die het wiel draaiende houden, en daardoor ook erg zwaar belast worden. waardoor het dan weer voorkomt dat het wiellager stukloopt of versleten is.

Wanneer vervangen?

Als een wiellager versleten is maakt deze een zingend, brommend en/of fluitend geluid. Waardoor een versleten wiellager al snel tijdens het auto rijden wordt opgemerkt. Zo kan het geluid zich bijvoorbeeld wel bij een linker bocht laten horen en niet bij een rechter bocht of anders om.


Dit is puur afhankelijk van hoe het lager op dat moment belast wordt. Ook worden de wiellagers bij een onderhoudsbeurt of APK keuring gecontroleerd.

Wiellager vervangen auto Autogarage Wormer

Veelgestelde vragen:

Vraag: Wat zijn mogelijke oorzaken van defecte wiellagers?

Antwoord:

Problemen met wiellagers worden over het algemeen vastgesteld door een geluid, maar de oorzaken kunnen verschillend zijn. Hieronder de top 3 hoofdoorzaken van een defect. Indien één van deze defecten wordt vastgesteld, blijft er meestal geen andere mogelijkheid over dan het vervangen van het lager.

 

1. Afdrukken of breuken in de loopbaan: dit kan worden veroorzaakt door een scheef of bruut gemonteerd lager of doordat de lager is gevallen.
2. Krassen op de kogels: dit kan worden veroorzaakt door het verplaatsen van de auto terwijl de centrale moer gelost of verwijderd werd, of door vervorming van de kogels
3. Vastlopen, verhitting of gebrek aan smering.

Twee soorten wiellagers

  • Wiellager zonder aandrijfas verbinding.

Deze wiellagers zijn gemonteerd op de wielen die geen aandrijving hebben. Ofwel ze draaien gewoon mee. De wiellagers zonder aandrijfas verbinding zijn makkelijker te vervangen en daarmee ook iets goedkoper.

  • Wiellager met aandrijfas verbinding.

De wiellagers met aandrijfas verbinding zijn gemonteerd op de wielen die de auto aandrijven. Meestal zijn dit de voorwielen. Maar bijvoorbeeld bij BMW en Mercedes zijn de aandrijfwielen achter. Dit zijn zwaardere lagers omdat ze meer krachten moeten kunnen verwerken en het dus zwaarder te verduren hebben.

*De hierboven aangegeven prijs is een indicatieprijs en is daarom geen gegeven feit en is, bedoeld om u een beeld te geven van waar u aan moet denk m.b.t de kosten. We behouden het recht om hiervan af te wijken.