Bel-ons-0756415454

                  Wij helpen u graag:  

075 - 641 54 54

Wij zijn gesloten van de 24e tot en met de 1e van januari 2019

DISTRIBUTIE KETING VERVANGEN​​​​​​​

075 641 54 54

 Richtprijs € 750*

De werking van de distributieketting

De functie van de distributieketting is zoals ook bij de distributieriem het aandrijven van de nokkenas of nokkenassen, die vervolgens de in en uitlaatkleppen weer bedienen.


De distributieketting is een enkele of dubbele ketting die loopt over het tandwiel van de krukas en over het tandwiel of tandwielen van de nokkenas(sen) door de verbanding in de motor worden de zuigers in werking gesteld, die vervolgens de krukas doen draaien en die doormiddel van de distributieketting de nokkenas(sen) doen draaien, en de in en uitlaat kleppen doen openen en sluiten. De distributieketting ligt door middel van een kettingspanner strak om de tandwielen.

Het is namelijk van belang dat de timing (tijdstip) van de ketting goed staat. De reden van de timing is dat de in en uitlaat kleppen op het juiste moment moeten openen en sluiten. U begrijpt als een klep naar beneden staat de zuiger niet naar boven mag komen. De kettingspanner die de ketting op spanning houd is in de meeste gevallen een hydraulische kettingspanner. De distributieketting draait in vergelijking met de distributieriem door de motorolie.

De ketting moet strak liggen en mag niet verschuiven

De distributieriem of distributieketting is de cruciale schakel in de motor van uw auto ! Verwaarloos dan ook nooit de interval voor controle of vervanging:

gallery/distribution-chain-distributieketting-qualitymotors-auto-onderhoud-stadsregio-amsterdam

Distributieriem-set incl waterpomp

Distributieketting

Veelgestelde vragen:

Vraag: Wanneer moet de distributieketting vervangen worden?

Antwoord: 

  1. Wanneer de spanners en geleiders versleten zijn.
  2.  Als de ketting uitgerekt is, bijvoorbeeld door ouderdom. Dan kan de ketting tegen de metalen/plastic behuizing aankomen en zal dit een schurend geluid maken.
  3. In alle bovengenoemde gevallen wordt sterk aangeraden om de ketting inclusief geleiders en spanners te laten vervangen. Wilt u alle problemen voor zijn? Dan raden wij aan om de ketting elke 150 duizend kilometer te laten vervangen.
gallery/distributieriem-vervangen-zaandam-qualitymotors
"Het is een onderdeel dat preventief wordt vervangen bij een bepaalde kilometerstand, wanneer het precies moet gebeuren, staat in het instructieboekje of het onderhoudsschema van de auto!"