Bel-ons-0756415454

                  Wij helpen u graag:  

075 - 641 54 54

Aankondiging: Geachte klant I.V.B met verbouwingswerkzaamheden zijn we van 31-05-2021 T/M 06-05-2021 GESLOTEN.

Werking van de scooter koppeling

Koppeling scooter vervangen

"Als uw scooter snelheid verliest voor enkele seconden, of wanneer u een branderige geur ruikt, adviseren we u de koppeling te laten nakijken."

075 641 54 54

zie omschrijving

Er zitten koppelingsschoentjes in de koppeling die met trekveertjes naar binnen gehouden worden. Bij stationair toerental maken ze geen contact met de buseromheen die in verbinding staat met het achterwiel, je motor kan nu vrij draaien. Als je gas geeft worden ze naar buiten geslingerd tegen het koppelingshuis(die bus) aan en wordt er kracht op het achterwiel gebracht.


Maar doordat de kracht waarmee de schoentjes op het koppelingshuis er omheen drukken(en dus de weerstand die die motor krijgt)afhangt van het toerental zal de motor dus tijdens het optrekken uit stilstand op een bepaald toerental draaien.


Dit toerental kun je regelen met de sterkte veertjes. Na een aanstal seconden optrekken hebben de schoentjes zich volledig vastgedrukt tegen de bus en neemt de vario de versnelling over, hierdoor door je een overgang van het toerental, meestal van laag naar hoog/ behalve dan natuurlijk wanneer je scooter zo goed afgesteld is dat het koppelingstoerental precies gelijk is aan dat van de vario. dan hoor je de overgang van de koppeling niet; hij trekt dan meteen door van 0km/h tot de topsnelheid. 

Gemiddeld:

€75