Bel-ons-0756415454

                  Wij helpen u graag:  

075 - 641 54 54

Koppeling vervangen

075 641 54 54

"U Geeft gas maar komt nauwelijks vooruit? Dan is het wellicht zo dat u koppeling aan vervanging toe is! Het is zeker verstandig om op dit punt u door een garage te laten adviseren en eventueel uw koppeling te laten vervangen!"

gallery/auto-koppeling-vervangen
gallery/koppelingsset-auto-qualitymotors

Wat komt er bij de vervanging allemaal kijken?

Bij het vervangen van de koppeling moet meestal ook de tranmissieolie worden vervangen. Mogelijk moet ook het vliegwiel, de hydraulische druklager, de krukaskeerringen,

 aandrijfaskeerringen of priesaskeringen ook aan vervanging toe zijn.Uiteraard informeren wij u hiereerst over en 

gaan niet zonder uw toestemming hierin verder!

Wat doet een koppeling eigenlijk?

Een koppeling is de verbinding tussen de motor en de versnellingsbak en maakt het mogelijk om te schakelen.

Een koppelings- set bestaat uit een koppelingsplaat, een drukgroep en een druklager.  

Simpel gezegd wordt een aantal platen met behulp van veren stevig tegen elkaar of tegen het vliegwiel aangedrukt. Wanneer je de koppeling helemaal indrukt, wordt het contact met het vliegwiel verbroken en is er geen contact meer tussen de motor en de wielen. 

Wanneer wordt een koppeling vervangen?

Een versleten koppeling kenmerkt zich vaak door 'slippen'; wanneer je de koppeling op laat komen komt de auto erg langzaam in beweging.

Merk je tijdens het rijden dat er bij (plotseling) gasgeven het toerental wel oploopt maar de auto niet of nauwelijks versnelt, dan kan dat ook een teken zijn van een versleten koppeling.

Gepiep of gekraak tijdens het intrappen van de koppeling kan wijzen op een versleten koppelingsdruklager.​

En als je de koppeling niet vervangt? 

 

Door defecten aan de onderdelen wordt de koppeling onbruikbaar. Dan kan er niet meer vanuit stilstand met de auto weggereden worden en het normaal schakelen wordt onmogelijk.

Wat wordt er vervangen?

Is je koppeling aan vernieuwing toe, dan worden altijd alle onderdelen samen vervangen (ook als slechts één van de drie defect is).

De hoeveelheid werk om elk van de drie onderdelen te vervangen is namelijk zo groot, dat men het risico wil uitsluiten dat later precies hetzelfde werk opnieuw moet worden gedaan om een van de andere onderdelen te vervangen.

Clutch repair English translation

We also provide our information about clutch repairs in English!

Dubbel massa vliegwiel

Richtprijs: €750*

Vraag: Mijn auto maakt veel herrie/toeren maar komt niet vooruit?

Antwoord: het is zeer aannemelijk dat uw koppeling versleten is en aan vervanging toe is!

Bij een dubbel massa vliegwiel is de totale massa van het vliegwiel verdeeld over twee gedeeltelijk los van elkaar bewegende delen. Dit in tegenstelling van het conventionele vliegwiel wat bestaat uit 1 meestal gegoten en gemachineerd stuk gietijzer.

Wat is de functie van een dubbel massa vliegwiel?

 De functie van een (dubbel massa) vliegwiel is de onéénparige beweging af te vlakken tot een constante beweging.

*Die hierboven aangegeven prijs is een indicatie prijs en we behouden het recht om prijswijzigingen door te voeren mede of door het uitvoeren van andere of bijkomende werkzaamheden. Verder behouden we het recht op prijswijziging door het genoodzaakt zijn alternatieve onderdelen te gebruiken door lever fouten of vertragingen. Elk voertuig is uniek en de hierboven vernoemde prijzen zijn bedoel om u een idee te gegeven van wat het u ongeveer gaat kosten, voor een definitieve prijs kunt u het best direct contact met ons opnemen.

Veel gestelde vragen