Bel-ons-0756415454

                  Wij helpen u graag:  

075 - 641 54 54

Aankondiging: Geachte klant I.V.B met verbouwingswerkzaamheden zijn we van 31-05-2021 T/M 06-05-2021 GESLOTEN.
VAN 15-08-2021 TOT EN MET 22-08-2021 ZIJN WE GESLOTEN. OP MAANDAG DE 23E STAAN WE WEER VOOR U KLAAR.

Distributieriem vervangen  

075 641 54 54

 €750*

 

Wilt u nog meer weten over de werking van de distributieriem kijk dan op:

 www.autoweetjes.com

De distributieriem is een van de meest  essentiële motorische delen van de motor van uw auto. De distributieriem zorg er voor dat timing van essentiële onderdelen in de verbrandingsmotor continu gewaarborgd blijft! De distributieriem is een riem die bestaat uit rubberen vezels. Deze materialen zijn aan slijtage onderhevig.

Wat doet de distributieriem?

De distributieriem zal vanwege slijtage periodiek vervangen moeten worden. ongeveer:

  • 60.000 tot 180.000 kilometer

Het vervangen van een distributieriem is ingewikkelde, arbeidsintensieve en dus ook kostbare

complexe onderhoudsprocedure, des al niet te min een essentiële procedure!

"Laat daarom uw distributieriem daarom ook op tijd & volgens fabrieksvoorschriften vervangen!"

Arbeidsintensief

Voordat de monteur de distributieriem kan vervangen en plaatsen, zal hij de oude distributieriem moeten verwijderen. Deze riem is niet makkelijk te bereiken. Er moeten eerst een aantal onderdelen worden gedemonteerd, waaronder bijvoorbeeld de multiriemen, krukaspoeli, afhankelijk van het model de aluminium afdekplaat en het luchtfilterhuis én tenslotte de stofkappen. Omdat de distributieriem op een lastig bereikbare plek in de auto zit, is het vervangen van de riem tijdrovend maar essentieel!

Wat vernieuwen wij nou precies?

  • De trandriem oftewel distributieriem

Bij de vervanging van de distributieriem worden de overige delen die in contact staan met de riem ook vervangen.

 

  • De geleiderol & spanrol

De geleiderol en spanrol, waar de distributieriem omheen rolt, worden ook vervangen. Bij de vervanging van de riem controleert de monteur ook of de riem de juiste spanning heeft. Als de riemspanning correct is, kunnen alle gedemonteerde delen opnieuw gemonteerd worden.

 

  • Waterpomp

Wanneer deze afgekoeld is door de rijwind pompt dewaterpomp de koelere koelvloeistof terug de motor in. Zo blijft het motorblok altijd op een ideale (meestal 90 graden Celsius) temperatuur. Een waterpomp kan door ouderdom of slijtage gaan lekken. Soms ziet u dan een plasje onder de auto.

Wanneer vervangen?

Timing belt repair replacement

This page is also available in an English version!

Vraag: Wat gebeurt er als ik de distributieriem-set niet optijd of helemaal niet vervang?

Antwoord: Het zal niet lang duren voordat de riem knapt. Wanneer een distributieriem of distributieketting knapt, breekt of verspringt zal de timing tussen krukas (zuigers) en nokkenassen (kleppen) niet meer aanwezig zijn waardoor er ernstige schade wordt aangericht. (zie:.. Motorblok inbouwen)

Vraag: Kan ik ook gewoon alleen de riem laten vervangen?

Antwoord: omdat wij en hopelijk u ook vind dat kwaliteit essentieel is, doen we niet aan halfwerk. Daarom vervangen we dan ook altijd de volledige distributieriem-set inclusief waterpomp en gebruiken dit moment altijd om uw koelvloeistof te verversen door nieuwe (longlife-) koelvloeistof

Vraag: Heeft een distributieriem ook een houdbaarheidsdatum?

Antwoord: Ja zeker, de distributieriem heeft een houdbaarheidsdatum, die is namelijk 5 jaar.

                       Na 5 jaar begint de riem droogte scheuren te vertonen en is daarom niet langer betrouwbaar!

*Die hierboven aangegeven prijs is een indicatie prijs en we behouden het recht om prijswijzigingen door te voeren mede of door het uitvoeren van andere of bijkomende werkzaamheden. Verder behouden we het recht op prijswijziging door het genoodzaakt zijn alternatieve onderdelen te gebruiken door lever fouten of vertragingen. Elk voertuig is uniek en de hierboven vernoemde prijzen zijn bedoel om u een idee te gegeven van wat het u ongeveer gaat kosten, voor een definitieve prijs kunt u het best direct contact met ons opnemen.

"Het is een onderdeel dat preventief wordt vervangen bij een bepaalde kilometerstand, bijvoorbeeld bij 60.000 of zelfs 180.000 km. Wanneer het precies moet gebeuren, staat in het instructieboekje of het onderhoudsschema van de auto!"

Veel gestelde vragen

Distributieriem set auto
Timing belt repair replacement

Voer hier je tekst in