Bel-ons-0756415454

                  Wij helpen u graag:  

075 - 641 54 54

Aankondiging: Geachte klant I.V.B met verbouwingswerkzaamheden zijn we van 31-05-2021 T/M 06-05-2021 GESLOTEN.
VAN 15-08-2021 TOT EN MET 22-08-2021 ZIJN WE GESLOTEN. OP MAANDAG DE 23E STAAN WE WEER VOOR U KLAAR.

Turbo vervangen van uw auto

075 641 54 54

€1.000 - €1.500

"Al uw voertuigen laten onderhouden onder één dak"

Wat is een turbo en wat doet het?

De turbo perst als het ware extra lucht in de cilinders waardoor er meer benzine kan worden ingespoten. Hierdoor ontstaat er een grotere ontbranding in de cilinders en dit zorgt voor meer vermogen.


Een turbo bestaat uit twee delen. Het ene deel zit in het uitlaatspruitstuk en het andere deel bij de inlaat. Met de uitlaatgassen wordt de turbo aangedreven en deze energie wordt gebruikt om extra lucht in de inlaat te persen.

Wanneer moet een turbo vervangen worden

U weet dat een turbo aan vervanging toe is wanneer de auto aan vermogen verliest. Hierdoor kan het brandstofverbruik omhoog gaan. Meestal geeft het motormanagement dan ook een foutmelding. Bij het uitlezen zal de turbo- defect foutcode te lezen zijn. Een turbo kan op verschillende manieren stuk gaan. De lagers van de ventilator kunnen versleten zijn. In extreme gevallen smelt de turbine van binnen. Wanneer een defecte turbo niet tijdig wordt vervangen kan dit tot motorschade leiden.

Veelgestelde vragen:

Vraag: Geen vermogen, herrie, rook, olieverbruik, foutcodes, is de turbo van mij auto kapot?

Antwoord: Natuurlijk, het kan de turbo zijn. Maar het hoeft niet. Er kunnen tal van andere oorzaken zijn. Voor je de turbo vervangt, is het zaak die uit te sluiten. Is het wel de turbo, dan moet je weten waarom die stuk ging. Alleen dan kun je herhaling voorkomen.

*Die hierboven aangegeven prijs is een indicatie prijs en we behouden het recht om prijswijzigingen door te voeren mede of door het uitvoeren van andere of bijkomende werkzaamheden. Verder behouden we het recht op prijswijziging door het genoodzaakt zijn alternatieve onderdelen te gebruiken door lever fouten of vertragingen. Elk voertuig is uniek en de hierboven vernoemde prijzen zijn bedoel om u een idee te gegeven van wat het u ongeveer gaat kosten, voor een definitieve prijs kunt u het best direct contact met ons opnemen.