Remmen en schijven voor nieuwe auto’s: alles wat u moet weten

Remmen zijn een van de belangrijkste onderdelen van het veiligheidssysteem van uw auto en het is belangrijk om ervoor te zorgen dat ze in topconditie verkeren. Na verloop van tijd slijten remmen en schijven en moeten ze worden vervangen om optimale prestaties te garanderen. Hier is alles wat u moet weten over remmen en schijven van nieuwe auto’s:

Wanneer remmen en schijven vervangen:
Gewoonlijk moeten remblokken om de 80.000 km worden vervangen, terwijl remschijven tot 70.000 km meegaan. Dit kan echter variëren afhankelijk van uw rijstijl, het type auto dat u heeft en andere factoren. Het is belangrijk om uw remmen en schijven regelmatig door een professional te laten inspecteren om er zeker van te zijn dat ze in goede staat verkeren.

Soorten remmen en schijven:
Er zijn twee hoofdtypen remblokken: keramiek en metaal. Keramische remblokken bieden minder geluid, minder stof en minder slijtage aan de remschijven, terwijl metalen remblokken langer meegaan en betere prestaties leveren in situaties met hoge temperaturen. Wat remschijven betreft, zijn er drie hoofdtypen: massief, geventileerd en geboord. Massieve schijven komen het meest voor en zijn geschikt

Remblokken en schijven zitten zowel voor als achter bij alle moderne auto’s. De vorm en maat van de remschijven en remblokken zijn ook vrijwel altijd model specifiek. Hierdoor is het moeilijk om een grove prijs indicatie te geven, echter zou ik toch altijd rekening houden met een prijs van €150 tot €450 per kant voor schijven en blokken.

~Qualitymotors