Heeft u problemen met het koppelingssysteem van uw auto? Geen paniek! Het is een veelvoorkomend probleem waar veel autobezitters mee te maken hebben. Een defecte koppeling kan verschillende problemen veroorzaken, van moeilijk schakelen tot het afslaan van de motor. Als u vermoedt dat de koppeling van uw auto gerepareerd moet worden, vindt u hier alles wat u moet weten:

Wat is een koppeling?
Een koppeling is een essentieel onderdeel van het handmatige transmissiesysteem van uw auto. Het verbindt de motor met de wielen en stelt de bestuurder in staat het vermogen en koppel van de motor te regelen door de transmissie uit en weer in te schakelen. De koppeling werkt door de motor en transmissie met behulp van een set wrijvingsplaten te verbinden en los te koppelen.

Tekenen van een defecte koppeling:


Als u een van de volgende symptomen ervaart, is dit een teken dat de koppeling van uw auto gerepareerd moet worden:

 • Moeite met schakelen
 • Een brandgeur komt uit de koppeling
 • Het koppelingspedaal voelt sponzig of hard aan
 • Slijpende geluiden bij het schakelen
 • De motor draait, maar de auto beweegt niet
 • De auto schokt of trilt bij het wegrijden vanuit stilstand.


Koppeling Reparatie:


Koppelingsreparaties kunnen variëren van kleine aanpassingen tot volledige vervangingen, afhankelijk van de omvang van de schade. Het is belangrijk dat een gekwalificeerde monteur het probleem diagnosticeert om de beste manier van handelen te bepalen.

De meest voorkomende koppelingsreparaties zijn:

 • Koppelingskabel vervangen
 • Hoofdkoppelingscilinder vervangen
 • Koppelingswerkcilinder vervangen
 • Koppelingsplaat vervangen
 • Vliegwiel vervangen.


Onderdelen van topkwaliteit:


In onze reparatiewerkplaats gebruiken we alleen onderdelen van topkwaliteit voor al onze koppelingsreparaties. We begrijpen dat het koppelingssysteem een cruciaal onderdeel van uw auto is en met de grootst mogelijke zorg moet worden behandeld. We betrekken onze onderdelen alleen van gerenommeerde leveranciers om ervoor te zorgen dat ze voldoen aan de industrienormen of deze overtreffen.

Deskundige mechanica:


Ons team van deskundige monteurs is hoog opgeleid en ervaren in het repareren van koppelingen. Ze gebruiken de nieuwste diagnostische apparatuur om het probleem nauwkeurig te diagnosticeren en de beste manier van handelen aan te bevelen. U kunt erop vertrouwen dat wij het koppelingssysteem van uw auto snel en efficiënt repareren, zodat u snel weer de weg op kunt.

Wacht niet tot de koppeling van uw auto het helemaal begeeft. Als u problemen ondervindt met uw koppelingssysteem, breng uw auto dan naar ons voor een diagnose en reparatie. We doen er alles aan om u service van de hoogste kwaliteit te bieden tegen een betaalbare prijs. Neem vandaag nog contact met ons op om een afspraak in te plannen.

Goed onderhoud is behoud