A

PK staat voor Algemene Periodieke Keuring. Het is een jaarlijkse test die wettelijk verplicht is voor alle voertuigen ouder dan drie jaar om ervoor te zorgen dat ze voldoen aan de minimale verkeersveiligheids- en milieunormen. De test wordt uitgevoerd door geautoriseerde garages en testcentra en omvat verschillende aspecten van het voertuig, zoals remmen, verlichting, banden, emissies en meer.

RDW Erkend

Wanneer moet ik een APK krijgen?

Voor voertuigen ouder dan drie jaar moet u één keer per jaar een APK-keuring krijgen. De exacte datum van uw volgende APK staat op uw huidige APK-certificaat en kunt u ook online controleren. Het is illegaal om een voertuig te besturen zonder een geldig APK-certificaat en u kunt een boete en strafpunten op uw rijbewijs krijgen.

Een APK is een verplichte keuring die ervoor zorgt dat uw voertuig voldoet aan de minimale veiligheids- en milieunormen die de wet stelt. Het is belangrijk om elk jaar een APK te krijgen en uw voertuig dienovereenkomstig voor te bereiden om problemen of storingen tijdens de keuring te voorkomen. In onze garage bieden we uitgebreide APK-keuringen en ons team van experts zorgt ervoor dat uw voertuig veilig en rijklaar is.

Wat gebeurt er tijdens een APK?
Tijdens de APK-keuring voert de bevoegde examinator een reeks controles en inspecties uit om ervoor te zorgen dat uw voertuig voldoet aan de vereiste veiligheids- en milieunormen. Ze inspecteren verschillende onderdelen van het voertuig, zoals verlichting, remmen, banden, stuurinrichting, ophanging en meer. Als uw voertuig door de keuring komt, ontvangt u een APK-certificaat dat een jaar geldig is. Als uw voertuig de test niet doorstaat, moet u de nodige reparaties uitvoeren en een nieuwe test krijgen.

Hoe kan ik me voorbereiden op een APK?
Er zijn verschillende dingen die u kunt doen om uw voertuig APK-klaar te maken. Ten eerste moet u ervoor zorgen dat alle lichten werken, inclusief richtingaanwijzers, remlichten en koplampen. Ten tweede moet u uw banden controleren om er zeker van te zijn dat ze in goede staat verkeren en voldoende profieldiepte hebben. Ten derde moet u ervoor zorgen dat de remmen correct werken en dat de remblokken en -schijven in goede staat verkeren. Ten slotte moet u ervoor zorgen dat het voertuig schoon is en vrij van obstakels of rommel die de inspectie zou kunnen belemmeren.