Welkom op onze informatiepagina over het afstellen van de kleppen van de 4-takt motor van uw bromfiets. Het correct afstellen van uw kleppen is cruciaal voor de prestaties en levensduur van uw motor. Hier is alles wat u moet weten:

Wat zijn kleppen in een 4-taktmotor?


Kleppen zijn de mechanische componenten die de inlaat van lucht en brandstof regelen en de uitlaat van afgewerkte gassen in een 4-taktmotor. Deze kleppen moeten op bepaalde tijden openen en sluiten om de motor correct te laten functioneren.

Waarom is klepspeling belangrijk?


Klepspeling is de opening tussen de klep en de tuimelaar. Na verloop van tijd kan deze opening te groot of te klein worden, wat kan leiden tot slechte motorprestaties, overmatig klepgeluid en, in sommige gevallen, motorschade.

Hoe vaak moet u de klepspeling controleren?


De klepspeling moet periodiek worden gecontroleerd als onderdeel van uw reguliere onderhoudsroutine. Afhankelijk van de aanbevelingen van de fabrikant kan dit elke 6.000 tot 12.000 mijl of een keer per jaar zijn.

Hoe controleer je de klepspeling?


Om de klepspeling te controleren, moet u het kleppendeksel verwijderen en een voelermaat gebruiken om de opening tussen de klep en de tuimelaar te meten. Als de speling te groot of te klein is, moet u deze aanpassen met vulplaatjes of stelschroeven.