Wat zijn variorollen?


Het variateursysteem van uw bromfiets speelt een cruciale rol bij het overbrengen van vermogen van de motor naar de wielen. Na verloop van tijd kunnen de variorollen verslijten waardoor uw bromfiets acceleratie en topsnelheid verliest. Het vervangen van de variorollen is een relatief eenvoudige onderhoudstaak die met het juiste gereedschap en de juiste kennis thuis kan worden uitgevoerd.

Een korte uitleg over de rol van het variateursysteem en de functie van de rollen.

Tekenen van versleten variorrollen – Hoe te identificeren of de variorrollen moeten worden vervangen, zoals verminderde acceleratie en topsnelheid en vreemde geluiden van de transmissie.

De variorollen vervangen

Het vervangen van de variorollen, inclusief het verwijderen van het deksel van de variateur, het verwijderen van de oude rollen, het installeren van de nieuwe rollen en het weer in elkaar zetten van de varioteur.

Het juiste aanhaalmoment van de variomoer en ervoor zorgen dat de rollen in de juiste richting worden geïnstalleerd.

Conclusie:


De versleten variorollen in uw bromfiets laten vervangen en de acceleratie en topsnelheid herstellen. Als u vragen of opmerkingen heeft over het proces, raadpleeg dan een professionele monteur of raadpleeg de gebruikershandleiding van uw bromfiets.